2021. szeptember 14-én, a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén – hagyományainknak megfelelően – a Szent Miklós-székesegyházban tartottuk intézményünk 72. tanévnyitó vecsernyéjét. 

Az ünnepi alkonyati istentiszteleten főiskolai közösségünkkel együtt imádkozott Szocska A. Ábel megyéspüspök, aki köszöntőjében Ferenc pápa buzdítását tolmácsolta: ne féljünk a Kereszttől.

Dr. Véghseő Tamás rektor atya ünnepi beszédében a tanulásra, gyarapodásra, növekedésre és fejlődésre hívta fel a figyelmet. „A tanítás a másokról való gondoskodás egyik szép formája. Időnként meg kell értük szenvedni, de tudjuk örömmel vállalni a nehézségeket, mert amiért áldozatot hozunk, a növekedés, fejlődés, gondoskodás, mind Istennek kedves áldozat. Mi más vezessen minket az új tanévben, mint az, hogy Istennek kedves dolgokat akarunk tenni. Vezessen minket ez a szándék, mert Istennek tetsző tettek által leszünk mi magunk is Istennek kedves választottjai.”

A beszédet követően sor került a gyémántdiploma jelképes átadására, mellyel Vereczki András atyát köszöntöttük. A minisztériumi és az intézményi ösztöndíjak adományleveleit az alábbi hallgatók vehették át:

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj – Feczák László Miklós

Hodinka Antal Kiválósági Ösztöndíj – Magyar Richárd Zsolt, Zsohár Zsófia

Szabó Jenő Ösztöndíj – Farkas Friderika, Vajda Zsanett, Stekler Ágnes

Illés József Ösztöndíj – Fügei Benjámin, Éliás Krisztián Emil, Thodory Dorottya Mária

Álmos Zoltán Ösztöndíj – Balogh Mária, Csatlós Hanna Marianna, Vass Tünde

Petrássevich Nicefor Ösztöndíj – Kozák Klaudia Kitti

Liki Imre Ösztöndíj – Jertyity Róbert

 

Az ösztöndíjakhoz és az eddigi eredményekhez szeretettel gratulálunk, eredményes tanévet és sikereket kívánunk minden kedves hallgatónknak!

Linkajánló


Kapcsolat


H-4400 Nyíregyháza, Bethlen G. u. 13-19.
+36 42 597-600