A 2016/2017. tanévtől kezdve új versennyel bővült a görögkatolikus hittanversenyek palettája. Immár ötödik alkalommal hirdette meg a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola középiskolásoknak szánt megmérettetést.

Az idei év témája az „imádság” volt.

A döntő forduló 2021.augusztus 26-án, Nyíregyházán zajlott le azzal a 11 csapattal, akik az előző két forduló során a legjobb eredményt érték el.

A döntő fordulót - Dr. Inántsy Pap Ágnes mint főszervező köszöntő szavai után - Atanáz püspök nyitotta meg.  Ezt követte egy közös imádság püspök atya vezetésével, majd Boronkai József atya beszélt részletesebben a verseny céljairól, tartalmáról.

A döntő fordulón három feladatot kellett megoldani a középiskolás diákoknak. Először egy 45 perces írásbeli feladatlap megoldása volt a feladat, majd egy játékos feladat következett, végül egy személyes imát kellett megírni és előadni a csapatoknak.

Az eredmények:

  1. helyezett: „Isten bárányai”: Gulyás Patrik, Iváncsik Panna, Manzák Sára, (Szent Miklós Görögkatolikus Gimnázium és Kollégium) 
  2. helyezett: „Jezsu”: Kovác Márk Dorián, Makkai Domonkos (Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium)
  3. helyezett: „Szentéletű Magyar Mózes” Dancsó Dávid Imre (Széchenyi István Gimnázium), Fehér Máté László (Szent Margit Gimnázium, Budapest.), Pocsai Máté (Szent Bazil Oktatási Középont)

Szeretettel gratulálunk a helyezetteknek! 

Linkajánló


Kapcsolat


H-4400 Nyíregyháza, Bethlen G. u. 13-19.
+36 42 597-600